Exterminarea furnicilor

Exterminarea furnicilor

Exterminarea furnicilor

уничтожение муравьевFurnicile (Latină Formicidae)

Furnicile aduc nu numai disconfort cu prezența lor în casă, ci și un rău destul de tangibil. Aceste insecte, reprezentanți ai familiei cu burtă și a ordinului himenopterelor, sunt omnivori. Aceștia, călătorind de la coșul de gunoi la coșul de pâine, de la coșul de pâine la castronul de zahăr, de la castronul de zahăr la masa de cină etc. devin purtători de germeni și bacterii care sunt agenții cauzali ai diferitelor boli.

A scăpa de furnici pe cont propriu este aproape imposibil. Datorită locației ascunse a cuiburilor, metodele obișnuite de exterminare a insectelor nu funcționează pe ele. Maximul care se poate face este reducerea temporară a dimensiunii populației. Astăzi, cea mai eficientă metodă este metoda momelii, în care furnicile furajere își infectează semenii care stau în cuiburi, trecând mâncare otrăvită din gură în gură.

Caracteristici ale vieții

Familiile de furnici sunt de obicei de aproximativ un milion de indivizi, anual populația crește cu 30-40 de mii de furnici. Cuiburile sunt amplasate în locuri greu accesibile pentru oameni: în spatele plăcilor, faianțelor, în fisuri, conducte de aer, aparate electrice etc. Dacă nu luați măsuri pentru distrugerea acestor insecte, ele creează în cele din urmă tot mai multe noi colonii, se stabilesc în toată casa și chiar ocupă zone întregi.

De ce furnicile sunt periculoase

Pe lângă faptul că furnicile sunt purtătoare de germeni, bacterii și viruși, ele pot provoca daune materiale destul de tangibile. Adulții mănâncă aproape complet mâncarea (legume, fructe, gem etc.). După ce s-au așezat în spatele plintelor, în ramele ferestrelor, în garniturile ușilor sau în aparatele de uz casnic, acestea dăunează esteticii camerei. Urmele activității lor vitale devin clare în timp și sunt practic indestructibile.

Metode de control

Există produse pe piața modernă care sunt concepute pentru a elimina aceste insecte. Dar produsele chimice specializate pentru uz casnic nu sunt potrivite pentru o soluție cuprinzătoare la problemă. De regulă, tratamentul spațiilor aduce un efect temporar - există mai puține furnici, dar foarte repede, literalmente în câteva zile, totul revine la locul său. Prin urmare, este foarte important să se aplice măsuri cuprinzătoare imediat după ce prima furnică apare în casă. Dar acest lucru trebuie făcut numai cu ajutorul profesioniștilor.

Control profesional al furnicilor

Experții inspectează mai întâi localurile, identifică locurile de acumulare în masă a insectelor și locația cuiburilor acestora. Acest lucru se face de-a lungul cărărilor așezate de furnici atunci când se deplasează. Apoi, aceste locuri, precum și punctele de plasare potențială a dăunătorilor, sunt tratate cu preparate de acțiune insecticidă acută și emulsii speciale, care sunt aplicate în principalele locuri de mișcare. Efectul maxim este asigurat prin intermediul activității insecticide întârziate.

În spațiile rezidențiale sau de birouri, se folosesc de obicei preparate moderne care nu au miros sau culoare. Compoziția produselor de ultimă generație nu include substanțe care pot provoca daune sănătății umane. Sunt absolut sigure, în plus, aceste preparate nu lasă urme și pete pe suprafețele tratate. Tratarea spațiilor cu compuși profesioniști oferă rezultate excelente și, de asemenea, previne reapariția furnicilor. Dacă doriți să scăpați de furnici, sunați-ne și vă vom ajuta să vă rezolvați problema rapid și eficient.

Remediile moderne funcționează treptat. Furnicile duc otravă la cuiburi și își infectează rudele, otrăvind astfel întreaga populație. Distrugerea completă are loc în 3-5 zile, dar în câteva ore după tratament, puteți vedea efectul.

Fapte interesante:

* Diverse estimări arată că furnicile reprezintă 10% până la 20% (la tropice până la 25%) din biomasa totală a animalelor terestre, depășind proporția de vertebrate.

* Furnicile și larvele lor sunt comestibile și consumate în diferite părți ale lumii. „Ouăle” (pupe, larve) a două specii de furnici din genul Liometopum servesc drept bază pentru prepararea unui vas cunoscut în Mexic sub denumirea de „escamole”. Sunt considerați ca o formă de icre (sau ouă de insecte) și se vând la un preț ridicat, în jur de 90 USD pe kg, datorită resurselor lor sezoniere și greu de găsit.

Coșul este gol!

Toate informațiile prezentate pe site sunt demonstrative și lăsând informații despre datele dvs. personale, le puneți în mod voluntar la dispoziția publicului. Vă recomandăm să utilizați date anonimizate.